Horúce letné dni sú ešte ďaleko, ale už teraz myslite na správny výber pracovného oblečenia a ochranných prostriedkov proti vysokým teplotám a slnečnému žiareniu vašich pracovníkov.

Pracovné blúzy a tričká
Produkty vyrobené z bavlny alebo zmesi, z nižšej gramáže či s chladivým účinkom.

Vesty
Počas chladnejších letných rán ochránia pred nachladením vesty, kombinované bundy s možnosťou odopnutia rukávov a množstvom vreciek na odkladanie náradia.

Šiltovky
Vhodná ochrana hlavy pred slnečným žiarením. Ľahké materiály kombinované s vetracími otvormi a časťami z mesh látok. 

Nohavice, šortky
Krátke pracovné nohavice v prípade možného použitia sú vhodnou alternatívou. Vyberte si vzory s množstvom vreciek na odkladanie náradia. Tam, kde sa vyžaduje dlhý odev, využite materiály s nižšou gramážou.

Letná pracovná obuv
Komfortné sandále, prípadne prevetrávané celotopánky s vetracími otvormi, perforáciou, zároveň s ochrannými prvkami. Samozrejmosťou sú antibakteriálne stielky s vysokou savosťou, zabraňujú šíreniu baktérií a tvorbe nepríjemného zápachu. 

Ochrana zraku
Pri práci v exteriéri nezabúdajme na ochranu zraku, ochranu pred UV žiarením a inými možnými žiareniami podľa druhu práce /napr. IR žiarenie/. Zorníky typu IN/OUT pri prechodoch zo svetla do tmy, či pre práce na strechách vhodné okuliare pre zníženie priepustnosti nadmerného svetla. 

Ochrana pokožky
Neoddeliteľnou súčasťou ochrany zdravia zamestnancov je potreba ochrany pokožky pri práci v exteriéri a potreba regenerácie pokožky po práci. Krémy s vysokým faktorom ochrany a regeneračné krémy tiež nájdete v našej ponuke.